Nagyon sokakat foglalkoztat Posta Imre weblapja és a Budapest TV-nek adott riportja. A vélemények nagyban megoszlanak. Úriember leszek és nem minősítem személyét és gondolkozását. Csupán pár alapvető tényre szeretnék rávilágítani.

Posta Imre erősen soviniszta, zsidó és cigány gyűlülő. A sovinizmus soha nem vezet jóra mert gyűlöletből táplálkozik és mint olyan az rossz -  hogy a Csillagok Háborúját idézzem - a sötét oldal tulajdonsága. A világtörténelemben számos példát láttunk arra, hogy a fajgyűlölet illetve az erős nemzetiség érzés mindig pusztuláshoz, háborúhoz vezetett. Magyarországnak erre nincs szüksége.

"Végnapjait éli a magyar köztársaság" Vajon ezt milyen tényekre alapozza? Zsidó betelepülés, külföldről irányítják a magyarokat??? Ahelyett, hogy túlzásokba essünk, csupán nézzük reálisan a valóságot. Mi egy kicsi nemzet vagyunk és kevés olyan szellemi vagy természeti értékkel rendelkezünk ami komoly hatalmat képviselne a világban - lehet, hogy ez sokaknak rosszul esik, de ez tény. Mint az életben mindenhol az erősebb diktál. Ezért a G8-ak vagy a nálunk hatalmasabb nemzetek osztják a lapokat és sajnos kihasználnak minket. Ezen nem háborogni kell hanem tenni ellene. És természetesen nem az erős nemzeti tudat a megoldás hanem olyan érték felmutatása ami hatalmat jelenthet számunkra. Abban talán egyetértünk, hogy hirtelen nem lesznek hatalmas olaj készleteink vagy más értékes természeti kincsünk. Ezért nekünk egyetlen adunk a szellemi értékünk lehet.

Magyarságtudat! Nincs ezzel semmi gond. Legyünk büszke magyarok, függetlenül attól, hogy hol élünk. Hogy a büszkeségnek legyen alapja, mutassunk fel valamit (ne a múltból), amiért valóban felnézhetnek ránk más nemzetek. Nagyon fontos, hogy nem várhatjuk el más nemzetektől, más nyelvet beszélő népektől, hogy a mi nyelvünket tanulják és a mi gondolkodásunknak megfelelően cselekedjenek. Még mindig kisebbség vagyunk (és ez jó sokáig így is marad hacsak nem kezdünk el nyúlak módjára szaporodni). Viszont a kisebbség nem hátrány csupán adottság. Alkossunk, hozzunk létre olyan meghatározó értékeket ebben a globalizált világban ami példát mutat és erőt ad a többi magyarnak. 

Ha más nemzeteknél nagyobbra szeretnénk nőni akkor ne másokat gyűlőljünk hanem magunkat erősítsük! Tanuljunk a jobbtól és kovácsoljunk előnyt mások gyengeségéből. De mindenek elött: tisztesség, becsület és sok tanulás!!!! 

Posta Imrének azt üzenem, hogy ne a népet szítsa hanem mutasson példát!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-valosag.blog.hu/api/trackback/id/tr711058547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imbmbv 2009.04.14. 19:59:06

Kedves F.Sándor!
Valószínűleg elképzelhetetlen, hogy Posta Imrének mindenben igaza van! De ha egy dologban stimmel, már sikítani kellene velem együtt mindenkinek, ha meg nincs vajon miért támadják a honlapját nap mint nap.....

Egyébként az a véleményem: igen is legyünk büszkék a múltunkra.... Lehetünk!

F.Sándor 2009.04.15. 12:54:26

@imbmbv: Kedves imbmbv.
Köszönöm hozzászólását. Teljesen egyetértek Önnel: Legyünk büszkék a múltunkra. Csupán arra kell figyelni, hogy ez a büszkeség ne keveredjen aroganciával és ne jelentsen mentséget a szégyelni való jelenünkre... egyszer ez is múlt lesz és unokáink nem lesznek rá büszkék.

Posta Imre büszke magyar aki tenni akar a hazájáért. Sajnos tenni akarása elszakadt a realitás talajától és gondolatai sovinizmussal, uszítással fűtöttek amit a többség nem kedvel és a politika nem tűrhet. Ezért támadják honlapját és megnyílvánulásait.

Az igazán jókat onnan lehet felismerni, hogy csendben teszik a dolgukat, nem hangoztatják, hogy ők jók esetleg jobbak másoknál. Igy őket mások észrevesznek és elismernek. Mi magyarok is ezt kell, hogy tegyük.
süti beállítások módosítása