F.Sándor 2009.05.02. 16:19

Olvassunk sokat!

 Gyakran halljuk azt, hogy az emberek manapság kevesebbet olvasnak. Ugyanakkor a könyváruházak nem panaszkodnak. Valamint évről évre több könyvet adnak ki. Ami persze annak is betudható, hogy a korszerű tenchnológiának köszönhetően ma már akár kis példányszámban is gazdaságosan lehet könyvet nyomatni, például a www.blurb.com segítségével. És akkor meg nem is beszéltünk a rengeteg e-book-ról vagy a gyorsan terjedő hangoskönyv letöltésekről.

A tendeciát az is jellemzi, hogy az olvasók egyre nagyobb száma olvas nem fikció (non-fiction) könyveket. Olyan könyveket amik egy bizonyos valós, sokakat foglalkoztató témáról íródtak: életrajzi művek, management könyvek, önfejelesztés, pszichológia, siker story-k, jövő fejtegetés, táplálkozás, fitness, gyereknevelés, és meg hosszasan sorolhatnám.

A szépirodalom háttérbe szorul, kevesebben olvassák. A fikció könyveket inkább megnézik filmen vagy pont könyvolvasás helyett néznek valamilyen filmet vagy tévé műsort. 

Mit mutat a trend? Az olvasók egyre többet és tudatosabban foglalkoznak önfejlesztéssel, a könyvet tudás- és ismeretforrásnak tekintik. A szórakozás ez esetben másodlagos és más forrásból kerül pótlásra (már ha marad rá időnk).

A mostani trendhez 9 éve csatlakoztam és azóta rengeteg érdekesség, inspiráló, nézetformáló és szórakoztató könyvet olvastam. A megszerett tudással fejlesztettem magam és sok új gondolatnak adott melegágyat.

Ha új vagy a nem fikció könyv -  vagy egyáltalán a könyv - olvasásban akkor mindenképp vágj bele: kezdj olvasni! Keress egy témát ami foglalkoztat, szórakoztató és inspiráló számodra. Lehet ez egy példa értékű személy életműve, egy termék vagy egy cég sikertörténete.

Az alábbi listában láthattok néhányat a kedvenceim közül (nem sorba rendezve):

  • Gazdag Papa Szegény Papa - Robert T. Kiyosaki
  • Jövő akták - Richard Watson
  • Friderikusz Eddig - Friderikusz Sándor
  •  Secret formula - Frederick Allan (Coca Cola története, ez olyan ami szerintem mindenkinek nagyon tetszene)
  • Keress! - John Battelle
  • 4 órás munkahét - Timothy Ferriss
  • Titok - Byrne, Rhonda
  • Isten titkai - Cloud, Henry
  •  A V mitosz - A vállalkozás mítosza - Gerber, Michael E.

Ha könyveken keresztül szeretnél közösséget építeni, mások véleményét megtudni vagy saját véleményed másokkal megosztani, akkor mindenképp ajánlom látogass el a www.moly.hu weboldalra.

Vágjatok bele! Olvassatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-valosag.blog.hu/api/trackback/id/tr631098921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása